trarallyelrapido oranje.jpg (2908 bytes)                porschebanner.jpg (21475 bytes)             trarallyelrapido oranje.jpg (2908 bytes)

qo2.jpg (523 bytes) Links naar :
qo2.jpg (523 bytes) Home pagina
qo2.jpg (523 bytes) Rallykalender 2010
qo2.jpg (523 bytes) Nieuws
qo2.jpg (523 bytes) Sponsor worden
qo2.jpg (523 bytes) Links
qo2.jpg (523 bytes) Stichting TRA
qo2.jpg (523 bytes) Foto`s
qo2.jpg (523 bytes) Filmpjes
qo2.jpg (523 bytes) Gastenboek
qo2.jpg (523 bytes) Mail stichting TRA


qo2.jpg (523 bytes) links :
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  WELKOM OP DE WEBSITE VAN HET PORSCHE 914 RALLYTEAM

TEAM RALLYESPORT AMERSFOORT EN DE HISTORISCHE RALLYSPORT

In 1994 werd de Internationale Tulpenrally nieuw leven ingeblazen door een meerdaags evenement op te bouwen voor historische auto’s van 1971 en ouder, conform de regels en trajecten zoals die tot 1958 gehanteerd waren. Voor Team Rallyesport Amersfoort de aanleiding om te starten met de samenstelling van een historisch rallyteam voor dergelijke evenementen.

Anders dan bij snelheidsrally’s gaat het er in deze tak van sport om, om aan de hand van diverse kaartlees technieken en zeer beperkte meetapparatuur (liniaal, Halda, kompas) zo min mogelijk strafpunten te scoren op de uitgezette routes. Gemiddeld wordt er per dag 350 kilometer gereden, bijna uitsluitend over wegen van Michelin en stafkaarten. De gemiddelde snelheid ligt net onder de 50 km conform de FIA norm. Hoewel dat niet zo snel lijkt, is met door het zoeken van de juiste routes, het aandoen van controles en door de samenstelling van de wegen, die ook gewoon open zijn voor elk ander verkeer, een uitdaging om deze gemiddelde snelheid te realiseren. Dagtrajecten duren, inclusief de korte pauzes, vaak tot 12 uur achter elkaar, waarna de route voor de volgende dag, centimeter voor centimeter weer uitgetekend moet worden.

Samenwerking tussen rijder en navigator is van groot belang en deze wordt regelmatig op de proef gesteld door de uitdagingen die de trajecten bieden. Historische rally’s en met name de meerdaagse evenementen, kenmerken zich door een zeer concurrerende sfeer tussen equipes tijdens de rally en een zeer gezellige sfeer zodra iedereen zijn oude auto weer verlaten heeft. De auto’s worden nogal op de proef gesteld en elke equipe wordt dus op een of andere manier geconfronteerd met materiaalpech.  

De equipes die rijden onder de vlag van Team Rallyesport Amersfoort zijn steeds wisselend van samenstelling. Er zijn geen plichten om aan bepaalde rally’s deel te nemen, men bepaald zijn eigen rally kalender in binnen en buitenland. Het winnen van prijzen is voor de leden van het team geen uitzondering.

Onderstaand een aantal beelden uit historische rally’s en wedstrijdschilden van rally’s waaraan deelgenomen is in de afgelopen jaren.

 

De voorzitter van Team Rallyesport Amersfoort, Rob Klaarenbeek, richt zich met name op deze historische sport. Zelf is hij al vele jaren deelnemer met een VW Porsche 914 samen met zijn vaste navigator Ronald Batenburg. In het historische circuit is een VW Porsche 914 een auto die je nauwelijks tegenkomt. De middenmoter maakt de 914 geschikt om deel te nemen aan rally’s door de verbeterde wegligging. De bergtrajecten zijn voor de 914 moeilijker door haar indirecte stuurgedrag, de overbrengingsverhouding van de vijfbak, die als sportbak is opgebouwd en de beperkte belastbaarheid van het remsysteem. In de kern is de VW Porsche 914 meer een comfortabele kilometer vreter. De auto is uitgevoerd met een Targa dak, het verwijderbare deel kan zo achter in de auto gelegd worden en dat maakt de 914 tot een redelijk veilige, open rally auto. Een van de uitdagingen is om zoveel mogelijk met open dak te rijden tijdens de rally’s.  

 

In 2005 hebben Rob Klaarenbeek en Ronald Batenburg aan de internationale Historische Tulpenrally deelgenomen met een Volvo Amazone uit 1967. Onderstaand een foto tijdens de finish in Noordwijk. De Volvo was voor de gelegenheid ter beschikking gesteld door Hans Meffert, in 1994 de eerste navigator van Rob Klaarenbeek.

 volvotulpenrallye2005.jpg (660667 bytes)

In 2008 zullen ook weer meerdere equipes in meerdere rally’s aan de start verschijnen.

                                       

   

Sponsor worden ? qo2.jpg (523 bytes)
Wilt u informatie over sponsoring van het Rallyteam ?

Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met de stichting TRA over de mogelijkheden.

Wij bieden u verschillende pakketten aan zoals:

Bestikkering van de Auto

Bestikkering van de service bus

Badges op kleding rijders en navigator

Badges op kleding service team

Verbinding naam hoofdsponsor aan het rallyteam

Plaatselijke kranten

Vakbladen sponsors

Bladen importeur

TV zendtijdtijd inkoop

Plaats voor VIP tent op de service

Gebruik van de mogelijkheden om te adverteren op de website van de stichting TRA

Organisatie van een VIP relatie dag